Unitatea Este Esențială Pentru Sănătatea Mintală

Unitatea Este Esențială Pentru Sănătatea Mintală Sursa poza si informatii: oradesibiu.ro

Preotul Constantin Necula, președinte al Asociației Crucea Albastră și profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu, s-a alăturat campaniei antistigmă inițiate de Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. Mesajul său profund este prezent și în expoziția multimedia „Mulțumesc, Sibiu! O comunitate pentru sănătatea mintală”, organizată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Într-un context în care stigmatizarea persoanelor cu afecțiuni psihice persistă în societate, preotul Necula transmite un apel emoționant la implicare și solidaritate:

„Cred și pentru aceea mărturisesc că este nevoie de noi toți pentru noi toți. Ca președinte al Crucii Albastre, dar și ca preot și cetățean al Sibiului, îndrăznesc să vă spun că avem nevoie unii de ceilalți și mai cu seamă pentru oamenii care, bolnavi psihic fiind, îi stigmatizăm cu prea mare ușurință și îi aruncăm la coșul de gunoi al atenției noastre. (…) Hai să învățăm de la Hristos că temnița în care stau oamenii aceștia sufletește, este extrem de greu de dus, că boala lor dacă nu e cercetată, este extrem de greu de dus și că e nevoie de noi toți pentru noi toți.”

Acest mesaj subliniază importanța sprijinului comunității în procesul de vindecare a celor care se confruntă cu afecțiuni psihice. Preotul Necula îndeamnă la empatie și înțelegere, încurajându-i pe sibieni să se implice activ în susținerea celor aflați în nevoie.

Campania antistigmă a Spitalului de Psihiatrie din Sibiu și expoziția „Mulțumesc, Sibiu! O comunitate pentru sănătatea mintală” reprezintă inițiative valoroase care promovează sănătatea mintală și încurajează solidaritatea comunității. Implicarea preotului Constantin Necula în aceste proiecte evidențiază angajamentul său continuu față de sprijinul celor care se confruntă cu provocări în domeniul sănătății mintale.


Andrei Lupu

Andrei Lupu are 32 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Sibiu. Născut în cartierul Trei Stejari, Andrei este un observator atent al vieții din orașul vechi și un narator pasionat al comunității sibiene. Cu o formare în Jurnalism și Comunicare la Universitatea „Lucian Blaga”, el îmbină rigurozitatea presei cu o sensibilitate locală autentică. Fie că acoperă un festival, o decizie din Consiliul Local sau o poveste din cartierele uitate, Andrei aduce știrile orașului cu echilibru, claritate și respect față de cititori.